dissabte, 31 de desembre de 2011

Llibres 2011

L'any passat vaig apuntar-me a la moda d'anotar els llibres llegits cada any i la vull continuar. Aquest any em fa molta vergonya perquè és ben minsa. Em sembla que l'última vegada que vaig llegir tan poc en un any va ser quan era bastant petita...
Per una banda, ha sigut un any convuls emocionalment, massa, i quan he tingut temps enlloc de llegir m'he distret mirant alguna sèrie o fent altres coses. Per l'altra, la feina també m'ha portat i em porta maldecaps. Per tot això és una llista molt deslluïda, no arribo a llibre per mes. Potser l'any que ve seré una millor lectora! Tinc tants llibres pendents!
Us desitjo a tots que acabeu de passar molt bé el que queda d'aquest any. Que l'acabeu amb alegria i il·lusió i el comenceu de la mateixa manera. Que aquest any nou us porti moltes, moltes, alegries.
Aquí us deixo la meva llisteta:

*** The Tenant Wildfell Hall (Anne Brönte). Un llibre poc conegut d'una de les germanes Brönte.
**** La casa cantonera (Sílvia Alcantara).
**/*** Una família fora de sèrie. (Sílvia Soler). Un d'aquells llibres divertits i frescos per llegir quan tens ganes de riure i passar una bona estona. Sense pretensions i agradable.
**** Purga (Sofi Oksanen) Grata sorpresa. Drama sobre la manca de llibertats, la repressió, la dictadura, la supervivència en condicions difícils.
**/***Travesuras de la niña mala (Mario Vargas Llosa).
** La casa de los amores imposibles (Cristina López Barrio). Distreta i lleugera.
*** El paraíso en la otra esquina (Mario Vargas Llosa).
**/*** Totes les bèsties de càrrega (Manuel de Pedrolo). Novel·la molt simbòlica sobre la manca de llibertats i l'esclavitud que propicien els feixismes. Es fa difícil de llegir i entendre. No és l'estil de llibres amb els quals més disfruto, però reconec que és original i està ben escrit. A més, m'ha agradat.
**/*** Things fall apart (Achuebe)
**** Jo confesso (Jaume Cabré)
*** La sonrisa etrusca (José Luís Sampedro). Tendresa és el sentiment que inspira el llibre. Tendresa d'un avi amb el seu nét; d'un pare amb el seu fill i la seva nora... Tendresa de l'amor vell. La quotidianitat d'una família elevada a obra literària.

5 comentaris:

XeXu ha dit...

Doncs a mi m'agrada molt que facis la llista, encara que aquest any hagis llegit poc. No en traiem res de que ens faci vergonya haver llegit poc, o menys que altres. Mira-ho per un altre cantó, són 11 llibres, molts més dels que la majoria de la població ha llegit.

He de dir però, que no coincideixo amb cap dels que has llegit! Tampoc no em crida cap llibre de la teva llista, així que m'hauré d'esperar a l'any vinent per veure si coincidim una mica més.

Ei, que tinguis un molt feliç 2012, que deixis enrere tot el que t'ha afligit aquest any. Ens llegim!

Quadern de mots ha dit...

Només hem coincidit amb "La casa cantonera" , "La purga" l'he tingut a les mans més d'un cop, però encara no l'he llegit.

Bon any!!!

Mireia ha dit...

jo també he llegit poquet aquest any, tots fem el que podem.. i no sempre be de gust o es té el temps. La qüestió és anar fent

onatge ha dit...

Qui és qui per dir què és poc o molt, pel que fa a llegir...? Llegir i digerir bé.

Des del far nit bona.
onatge

kweilan ha dit...

No em sembla curta però sí molt interessant.