divendres, 3 de gener del 2014

Ressenya pendent 2013 I: A song of ice and fire V

Excel·lent prosa i continuo admirant la capacitat de l'autor de fer-nos estimar certs personatges que abans odiàvem i viceversa però a aquest pas no viuré prou anys per llegir tots els llibres que faran falta per completar l'argument perquè siguem sincers: l'argument no acaba d'avançar.
Encara estic esperant que la Danerys i els seus dracs facin alguna cosa de debò. Encara estic esperant que el corn arribi a la seva destinació. Fa mil anys que m'agradaria saber què se n'ha fet del petit Stark. Voldria que en Bran ens demostrés, a mi i a tots els lectors, que pot ser alguna cosa més que un arbre i que el seu do realment serveix per a alguna cosa. Voldria que la petita Stark matés algú dels dolents que ja fa estona que ho espero. Des del primer llibre que se'ns parla dels Altres i se'ns amenaça amb l'HIVERN però poca cosa terrorífica hem vist per part d'aquests ALTRES. I un llarg etcètera de temes pendents...

Que m'ho passo bé llegint-lo, però vull que l'acció avanci, que l'argument evolucioni, que la balança es vagi decantant cap algun dels pretendents al tron, i que no s'afegeixin més personatges intrascendents que al final en lloc d'un arbre genealògic per saber d'on ve cadascú hauré de fer una selva... I és que si dediques massa temps a llegir aquesta saga no podràs llegir res més... i ara a esperar el sisè... i si tarda gaire ja no recordaré ni la meitat de personatges... 

Així doncs si heu començat la saga armeu-vos de paciència perquè en teniu per estona i dubto que pugueu abandonar-la. Per si en teniu algun dubte us diré que tot i les crítiques anteriors, em continua agradant.  


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs ara que ho dius, sí que és cert que tot avança molt lentament. No és que no passin coses, que en passen, però en comptes de semblar trascendents per la història, sembla que la compliquin i la diversifiquin més. Les coses que dius també les vull jo, és clar, on dimonis deu estar en Rickon! Però el ritme és el que marca l'autor, i a mi em segueix agradant igual. Potser està abusant una mica de posar-hi intriga i no resoldre res, però a que esperes amb candeletes el sisè? Doncs no cal dir res més! Maleïts llibres dels trons!

myself ha dit...

Hola Xexu, quina il·lusió veure't per aquí malgrat el pas dels mesos. Doncs sí, espero amb candeletes el sisè, però això no treu que tot el que he dit sigui ben cert! ;)