divendres, 28 de setembre del 2012

A Song of Ice and Fire: A Clash of Kings

Ahir a la nit vaig acabar el 2n volum de A song of Ice and Fire. A Clash of Kings continua la història allà on l'havia deixat Game of Thrones: cinc homes, cinc dinasties (Joffrey Baratheon, els Stark de Winterfell, Stannis Baratheon, Renly Baratheon, Els Greyjoy) que lluiten per ser reis del seu territori natural i de la resta del món conegut. El xoc de reis és inevitable: aliances, traïcions, assassinats, grans heroïcitats i decepcions, amors, desamors... veiem desfilar davant dels nostres ulls tota la naturalesa humana, totes les accions que ens identifiquen com a humans. 
La història es troba en una cruïlla perquè ara hi ha molts personatges de la família Stark teòricament morts però que han desaparegut per evitar mals majors. Aquest fet presumiblement farà que hi hagi diversos moviments que d'altra banda no haurien succeït i que faran que canviï el curs de la història.


Destacaré algunes coses del llibre:
  •  Apareixen nous protagonistes i d'altres prenen un nou relleu; però en tots els casos les seves accions són coherents o justificades amb com ens els pinta.
  • La història èpica no avança gaire en el temps, però, en canvi, l'interès per la història no decreix sinó que augmenta a mesura que descobrim nous detalls del passat i del present. 
  • Veiem, per primer cop, alguns elements màgics que s'havien apuntat al primer llibre.
Per altra banda, continuem esperant la temuda vinguda de l'hivern que no s'acaba de decidir a arribar perquè el ritme del llibre és lent pel que fa al temps, però, com ja he dit abans, això no fa decaure l'interès.

En definitiva, m'ha agradat i continuo enganxada a la novel·la i, sobretot, als seus protagonistes que transmeten la història i els seus pensaments i sentiments de manera creïble. 

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Te m'has avançat i veig que ja estàs amb el tercer, snif... És que jo el tinc allà al llit i només el llegeixo quan vaig a dormir. Durant el dia llegeixo altres coses. Bé, el descrius bé, sí que enganxa i convida a continuar la lectura. M'han dit que el tercer és la llet, a veure si és veritat, que el gaudeixis molt, que després vindré jo!

Quadern de mots ha dit...

Estàs súper enganxada, te'ls estàs llegint seguits.

Sí, aviat s'acostarà l' hivern... prepara't pel fred.

Jordi Policarp - Els llibres del celler ha dit...

Després del segon vòlum, em vaig llegir d'una sola tirada el tercer i el quart llibre.
Arà, amb la cinquena novel·la, he frenat una mica l'empenta que portava, però tot i així em continua agradant.
Potser l'interès pels darrers esdeveniments polítics a casa nostra han contribuït en bona part en aquest alentiment de la velocitat de lectura o potser és que necessito també agafar-m'ho amb més calma per digerir bé el cinquè volum publicat:"Dansa amb dracs".

Nymnia ha dit...

Buah, buah, buah! Ja veuràs el tercer, no fa més que sorprendre. Jo estic amb el quart, que rep crítiques (de nou molts personatges que entren), però la veritat és que m'està enganxant igual. No sé si ja és la costum o què, però he de dir que feia temps que no tenia un llibre que m'agradés tant entre mans!

Un petó!